PLA

PLA este un termoplastic biodegradabil, care este utilizat cel mai mult pentru prototiparea nefuncțională. PLA este cel mai popular material pentru printarea FDM, deoarece vine în mai multe nuanțe și stiluri. Se pot printa 3D geometrii mai complexe cu PLA în comparație cu ABS. În timp ce PLA are un cost relativ mai mic, în comparație cu ABS, este mai fragil și nu este potrivit pentru contactul cu temperaturi ridicate.

ABS

ABS este un termoplastic și este unul dintre primele filamente de printare 3D FDM. În comparație cu PLA, materialele ABS au proprietăți mecanice și termice mai bune. În plus, rezistența la impact a ABS este mai mare. Cu toate acestea, ABS poate printa doar geometrii mai puțin complexe. ABS este foarte rezistent și este utilizat pentru printarea pieselor  și a prototipurilor funcționale. ABS este relativ flexibil și poate rezista la temperaturi ridicate.

PETG

Filamentul PETG este bun pentru printarea 3D a pieselor flexibile și durabile. PETG combină proprietățile funcționale și rigide ale ABS, cu ușurința de imprimare oferită de PLA. Îmbunătățind proprietățile PLA, termoplastul PETG are un impact mai mare, rezistență chimică și umiditate. În mod tradițional, PETG a fost folosit pentru fabricarea sticlelor de apă și a ambalajelor, dar devine tot mai popular în printarea 3D.

PC

Durabilitate excelentă, plastic de înaltă performanță PC-ul (policarbonatul) este utilizat pe scară largă în industria automotive, aerospațiale, medicală și în multe alte industrii. PC-ul oferă precizie, durabilitate și stabilitate, creând piese puternice care rezistă testelor funcționale. PC-ul are o rezistență la impact mai mare și poate suporta temperaturi mai ridicate decât ABS.

Nylon

Nylon sau poliamida (PA) este un puternic și durabil filament de printare 3d. Cunoscut pentru că este dur și puternic, Nylon are proprietăți mecanice deosebite și rezistență chimică și la abraziune ridicată. Cu un raport rezistență-greutate ridicat, flexibilitate ridicată, rezistență scăzută la frecare și coroziune, PA este bună pentru instrumentele de printare 3d, piese și prototipuri funcționale.

GHID DE PROIECTARE

cub1

Volum maxim de printare

600 mm x 600 mmx 600 mm
Dimensiunea maximă pe care o putem printa pentru acest material.

cub2

Lungime maximă pod fără suporți

10 mm
Intervalul de material care poate fi printat fără a fi necesar suport.

cub3

Grosime minimă pereți

2 mm
Grosimea minimă a peretelui care poate fi printat.

cub4

Distanță minimă între piese

0.5 mm
Distanța recomandată între două piese mobile sau de legatură.

cub5

Diametru minim axă verticală

3 mm
Grosimea minimă a diametrului care poate fi printată.

cub6

Dimensiune minimă detalii

0.6 mm lățime și 2 mm înălțime

Valoarea recomandată a detaliilor care sunt ridicate sau încastrate în suprafața modelului.

cub7

Dimetru minim orificiu

2 mm
Diametrul minim al orificiului pe care tehnologia îl printează cu success.

cub8

Unghiul maxim suspendat

45 grade
Unghiul maxim la care un perete poate fi imprimat fără a necesita suport.

Dorești o ofertă de preț? Nu ezita! Contactează-ne!