Cum funcționează

SLS se bazează pe principiul „sinterizării” unui material pentru a forma o masă solidă. Sinterizarea se referă la procesul de compactare a unui material liber, cum ar fi o pulbere de plastic, prin aplicarea căldurii sau a presiunii. Sinterizarea nu topește materialul, ci mai degrabă oferă suficientă energie pentru ca atomii obiectelor separate să difuzeze peste perimetrul materialului.

Etape

Pre-procesare: Productie Post-procesare:
Modelul CAD 3D al unei piese sau componente este orientat, tăiat și poziționat folosind software special de control. Acest software traduce datele 3D în două straturi dimensionale corespunzătoare geometriei piesei. Procesul SLS funcționează prin arderea unui laser într-un pat de pulbere de nylon, fuzionând (sinterizarea) o parte a formei strat cu strat. Apoi, imprimanta mătura un alt strat de pulbere deasupra și descarcă din nou cu laserul. Acest proces este repetat de mii de ori până la finalizarea construcției. Materialul nesinterizat din jurul unei piese acționează ca un pat de pulbere și sprijină piesa în timpul sinterizării. Odată ce procesul de constructie s-a terminat, camera de construcție care conține toate piesele este îndepărtată din echipament și lăsată să se răcească până la câteva zile înainte de îndepărtarea pieselor. Pulberea este curățată de pe piesă iar piesa printată poate fi folosită imediat. Majoritatea tehnologiilor de printare 3D necesită suporți, pentru a sprijini piesa în timp ce este printată. Acest material suport trebuie fie înlaturăt sau îndepărtat chimic. Ambele necesită timp suplimentar. Suportul praf al SLS-ului elimină acest material de suport și va lăsa o finisare impecabilă pentru piesele imprimate. SLS produce piese din nylon, care sunt atât rezistente, cât și flexibile și permite realizarea unor designuri extrem de complexe. Structurile printate pot fi extrem de ușoare, dar stabile și durabile, oferind rezultate inegalabile.

Avantaje

  • Principalul avantaj este că prototipurile fabricate sunt poroase (de obicei 60% din densitatea pieselor turnate), afectând astfel rezistența lor și finisarea suprafeței
  • Nu sunt necesare tratamente de întărire
  • Timp scurt de construire
  • Utilizarea limitată a suporților
  • Proprietățile mecanice ale pieselor din nylon

Limitări

  • 
Finisaj nisipos
  • Schimbarea materialelor dificilă în comparație cu FDM & SLA
  • Este necesară post-procesare / finisare.

Dorești o ofertă de preț? Nu ezita! Contactează-ne!